Interview med Diana og Arne Korsholm
Dalgård camping, Nordkystvejen 65
(Tine Rydahl, oktober 2020)
Dalgård camping – Skovgårdes campingplads
Beretningen om Dalgård slutter her med de nuværende ejere, Diana og Arne Korsholm, der fortæller deres historie, samt noget om hvordan de driver pladsen.
Hvordan vi havnede i Skovgårde
”Mine (Dianas.red.) forældre Viggo og Bodil Sørensen købte pladsen i 2000, jeg er kommet der løbende siden, og overtog den så i 2007.
Min far lever stadig og bor nu i Vivild, men min mor døde i 2013. De var tilflyttere fra Snaptun ved Horsens, hvor de før havde en VVS-forretning. Men da vi børn flyttede hjemmefra, skulle der ske noget nyt.

Ældre billede af Dalgård camping, formentlig fra 1970erne
Mine forældre købte først en campingplads i Vester Thorup, som de drev fra 1992-98, hvorefter de holdt 2 års pause fra campinglivet. Det var så lidt tilfældigt, at det var Dalgård camping, de faldt over, da de var klar til at drive campingplads igen.
Jeg selv blev først rigtigt interesseret, da de overtog pladsen her. Ganske vist hjalp jeg til deroppe i Vester Thorup, men kunne ikke se mig selv arbejde på en campingplads, før mine forældre kom til Skovgårde. Naturen og stedet her gjorde, at jeg efter fem minutter sagde til min far: ”når du ikke gider mere, så vil jeg gerne overtage”. Og sådan blev det. Arne og jeg boede da i Herning, men jeg er jo vokset op ved vandet. Vi flyttede til Skovgårde i 2006 og har ikke fortrudt!

Avisartikel om Familien Korsholm, da de overtog pladsen i 2007
Klar til sæsonen
Vi starter sæsonen i slutningen af februar. Så skal der skures og skrubbes, kiosken skal gøres klar, varer bestilles hjem, og selve pladsen skal gøres klar, der skal klippes ned, fjernes blade mv.
Pladsen åbner Palmesøndag, dog senest 1.april og lukker ned medio september. Vi følger stort set Djurs Sommerlands åbningstider, for deres kunder lever vi højt på.
Sæsongæsterne kommer med det samme, dagsgæsterne kommer senere, så april måned kan godt være lidt stille uden for weekenderne.
Fra maj begynder hollænderne at komme og vi har megatravlt hele skoleferien. I år var august også travl.
God sommer trods Coronaen
Pga. Coronaen var der ikke hollændere i år (2020), til gengæld flere tyskere.
Det er i det hele taget gået fint, trods Coronaen.
Vi havde en super sommer i 2018 pga. det gode vejr, og dermed blev 2019 også god for os, fordi folk tænkte, vejret ville blive lige så godt i 2019. Derfor besluttede de sig igen for campingferie i Danmark. Her i 2020 har vi haft et lige så godt et år, trods et stille forår.
Juli var vejrmæssigt ikke så god, men vi måtte alligevel sige nej til mange. Og i juni og august var vejret jo fint.
Djursland mangler overnatningskapacitet
Der er planer om, at der skal laves overnatningskapacitet i forbindelse med Djurs Sommerland, men det ser vi kun som et plus, for hele Djursland mangler kapacitet i juli måned, og sådan har det været de sidste 4-5 år.
Nu er FDM pladsen i Hegedal jo lukket, men der var kunder nok også til denne.
En rolig plads
Campingpladser er forskellige og dækker hvert sit behov. Nogle søger store pladser med gang i den og hvor der er noget også for teenagere. Sådan er vores plads ikke, det er en plads for børnefamilier og ”40+” og her er stille og roligt. Vi har kun været kaldt op pga. uro 1 eller 2 gange i vores tid her.
Vi har 11 hytter, 5 udlejningsvogne, og ca. 150 udlejningsenheder, hvoraf de 60 pt. bruges til fastliggere.

Ældre billede af pladsen. Her er minigolfområdet kommet til. Dengang lå det oppe mod Nordkystvejen. I dag er minigolf flyttet lidt længere ned og lige over på den anden side af Falkevej
Cykelstien til Fjellerup
Den nylagte cykelsti til Fjellerup tog 200 kvm af pladsen, men det var helt ok med os. Vi var selv med i arbejdsgruppen, og selvom vi gerne ville have haft stien et andet sted, er det vigtigste for os, at den er her. Og at den ikke kom til at ligge oppe langs landevejen. Det ville f.eks. ikke være godt for børnefamilierne, og det er dem, der oftest har cykler med. Også hollændere, som vi normalt har mange af, vil meget gerne cykle. Hvor længe, de bliver, afhænger simpelthen af cykelmulighederne.
Vandværket
Vandværket lå oprindeligt på campingområdet, og vi har stadig to boringer, der forsyner området. I 2004 kom beboerne og ville købe vandværket af min far. Det var ok, men så skulle det flyttes uden for pladsen og nu ligger det oppe ved Nordkystvejen. Vi stod for vandværkspasningen indtil januar 2018.
Udflugter og dronebilleder
Vi har flere tiltag for campisterne, bl.a. en årlig udflugt med veteranbussen fra Allingåbro, hvor en lokalkendt guide kører med rundt i området og fortæller, f.eks. om Meilgård.
I sommeren 2020 fik vi taget nogle flotte dronebilleder af pladsen og området”, slutter Diana og Arne deres beretning.

Et af de mange flotte dronebilleder, der blev taget i sommeren 2020

Et dronebillede mere fra 2020

På dette dronebillede fra 2020 ses også sommerhusområderne på begge sider af Dalgård camping

Diana og Arne Korsholm, som de præsenterer sig på pladsen hjemmeside: Dalgaardcamping.dk

