top of page
Natur_14_edited.jpg

Naturen

Naturen er enestående i det område, som grundejerforeningen ligge i. Hvert år plejer grundejerforeningen forstranden, så den flotte natur bevares. Syd for Nordkystvejen er der i sommerhusområdet store, fredede arealer med en flot natur i det bakkede terræn. De mange stier overalt i den herlige natur appellerer også til en rask vandretur
- måske med en frokost i det grønne.​

På denne side er samlet nogle glimt af Skovgårdes enestående natur. 

Xxxx

Skovgårde i julesne - december2022

Droneoptagelse v. John Hyldgaard. Optagelsen kan også ses på YouTube (klik her) som har bedre kontrol over visningen.

Skovgårde fredningen - august 2022

Droneoptagelse v. John Hyldgaard

Skovgårde fredningen - april 2022

Droneoptagelse v. John Hyldgaard

Skovgårdefredningerne ligger tæt op af sommerhusområdet ved Rygård Strand. Området er et gyvel-, brombær- og lyngklædt højdedrag kronet med en række gravhøje og enkelte fritstående ege. Desuden indgår et mindre landbrugsareal samt nogen skov. Fra den 43 meter høje bakke er der udsigt ud over Kattegat. Umiddelbart nordøst for fredningen ligger Skovgårde Voldsted, som blev fredet allerede i 1885. Voldstedet er formentlig fra slutningen af 1400-tallet. Stedet rummer levn efter bygninger og brolægninger. Hvor stien fører over voldgraven, findes spor efter et porttårn.

Klik her og læs mere om Skovgårde fredningen på fredninger.dk

Stormen Malik - januar 2022

Droneoptagelse v. John Hyldgaard

Efter flere år uden storm over Danmark fik vi igen i begyndelsen af 2022 naturens kræfter at føle - også her i Skovgårde. Weekenden den 29. - 30. januar bød nemlig på storm, vindstød af orkanstyrke og forhøjet vandstand i mange kystområder.
 

Stormen blev døbt Malik, efter det grønlandske drengenavn Malik, som meget passende betyder ’bølge’.

Klik her og læs mere om Malik på DMIs website.

bottom of page